Hogyan hirdethetek állatokat?

Társaságunk elkötelezett a felelős állattartás mellett, emiatt bizonyos állat hirdetések tartalmi követelményeit kibővítettük, különös tekintettel a kutya, macska és vadászgörény hirdetéseket illetően.

Az alábbiakban olvashatod, hogy milyen információkat kell tartalmaznia az állathirdetés bővebb leíró részének:

– Csak az a kutya/macska nevezhető a hirdetésben fajtatisztának, amely igazolhatóan törzskönyvezett vagy származási lapja van, amely tényt a hirdetésben fel kell tüntetni.
Amennyiben a fenti dokumentumokkal nem rendelkezik a hirdetendő állat, úgy csak fajtatiszta jellegűnek hirdetheti. Pl. labrador jellegű vagy vizsla jellegű.

– A 8 hetesnél fiatalabb kutya/macska/vadászgörény esetén a hirdetés leírásában tájékoztatni kell az érdeklődőket, hogy az állat kizárólag csak a 8 hetes kora után vihető el.

– Kutya hirdetés esetén a tulajdonosváltáskor az állatnak rendelkeznie kell mikrochippel, így a hirdetésben szerepelnie kell, hogy a hirdető ennek meglétéről gondoskodik, illetve arról is, ha a vevőre hárítja annak díját.

– Amennyiben jogszabály előírja, illetve amennyiben az állat ilyennel rendelkezik, a hirdetésben fel kell tüntetni a kisállat egészségügyi könyv rendelkezésre állásának tényét. Fel kell tüntetni a hirdetésben továbbá, hogy az állat kapott-e veszettség elleni oltást, valamint az ennek igazolására szolgáló dokumentumok meglétét. A jelen pontban foglalt információk feltüntetése hiányában a Társaság megtagadhatja a hirdetés megjelentetését, illetve kétség esetén a Társaság a hirdetőtől a vonatkozó dokumentációt bekérheti.

-Amennyiben az állatot tenyésztő hirdeti eladásra, abban az esetben a kennel nevét fel kell tüntetni a hirdetésben.

Kutya és macska csak ingyenesen, örökbefogadásra hirdethető, kivéve, ha kutya- illetve macskatenyésztő Bolt szerződést köt, és megfelelő dokumentumokkal igazolja, hogy regisztrált tenyésztőként működik. Egyéb kedvtelésből tartott kisállat csak pénzért és örökbefogadásra hirdethető, termékre nem cserélhető.

Bővebb információt a Felhasználói Szabályzat 3.2. pontjában találhatsz.

headset_mic Chat az ügyfélszolgálattal
close